Szuromi Kristóf CEEPUS vendégtanár előadásai

Szuromi Kristóf CEEPUS-vendégtanárunk, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Történeti Intézetének oktatója a Magyar Történeti Intézetben tart előadásokat novemben 7-8-án.

Meghívó dr. Kántor Zoltán előadásaira

Tisztelettel meghívunk minden érdeklődőt dr. Kántor Zoltán vendégtanárunk (PPKE BTK, Budapest-Piliscsaba) előadásaira, amelyek A nemzeti és etnikai kisebbségekkel kapcsolatos kormányzati és nemzetközi politikák című tantárgy anyagát képezik.

Könyvbemutató: Fejedelmek gyógyítói

Az Erdélyi Múzeum-Egyesület I. Szakosztálya (Kolozsvár) és a L'Harmattan Kiadó (Budapest) tisztelettel meghívja Kovács András (Intézetünk professzora és az EME Kutatóintézetének igazgatója)
Fejedelmek gyógyítói. Gyógyítók, gyógyszerek és gyógyítás az erdélyi fejedelmek udvarában a 17. század első felében (L'Harmattan Kiadó, Budapest, 2018) című könyvének bemutatójára.

Erdélyi céhes adattár - workshop

Szeretettel meghívunk minden kollégát, diákot, érdeklődőt az Erdélyi céhes adattár témájú pályázatunk bemutatkozó workshopjára. A pályázat vezetője: dr. Rüsz-Fogarasi Enikő egy. tanár

Időpont: 2018. október 13., 10 órától
Helyszín: Történeti Intézet (Napoca/ Jókai utca. 11 sz.), Francisc Pall-terem

Mesterképző szakok tanévnyitója

Szeretettel meghívunk minden diákot, kollégát érdeklődőt a Magyar Történeti Intézet és a Magyar Filozófiai Intézet mesterképző szakjainak közös évnyitójára. Az ünnepségen díszelőadást tart dr. Gidó Attila, a Nemzeti Kisebbségkutató Intézet kutatója, Etnikai és nemzeti kisebbségek Romániában a 20. században címmel.

Helyszín: Főépület, D. D. Roșca terem
Időpont: Hétfő, 2018. október 8. 14 órától.

Tonk Sándor emlékkonferencia

A Magyar Történeti Intézet, az Erdélyi Múzeum-Egyesület Kutatóintézete és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem tisztelettel meghívja a néhai professzorunk, Tonk Sándor emlékére szervezett konferenciára.
A konferencia időpontja: Kolozsvár, 2018. október 5–6.

Erasmus szelekció

A 2018/19-es egyetemi év Erasmus-tanulmányi ösztöndíjainak pályázati határideje október 1, 15 óra. A vizsga október 3-án lesz 14 órától.

Tanévnyitó

Szeretettel várunk minden kedves diákot, oktatót, érdeklődőt a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem Magyar Történeti Intézete és Magyar Filozófiai Intézete közös évnyitójára, melyre 2018. október 1-én du. 6 órától kerül sor az egyetem főépületének Bogrea termében!

A BBTE Magyar Tagozatának tanévnyitója

2018. október 1-én kerül sor, délután 4 órától a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Magyar Tagozatának hivatalos tanévnyitó ünnepségére, az egyetem főépületének (Farkas u. 1. szám) Aula Magna termében.

h k sze cs p szo v
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31