Pótfelvételi a BBTE Történelem Karának magyar tagozatára

A közelgő őszi felvételin a Történelem Kar magyar tagozatán alapképzésen 7 szakra (21 tandíjmentes és 131 tandíjköteles helyre), mesterképzőn 2 szakra várjuk a jelentkezőket. Beiratkozás: szeptember 11-től. Részletek a Felvételi menüpont alatt.

Szeretettel várunk ősztől a képzéseinken!

Felhívás a VII. osztályos történelem tankönyv fordítására

Kedves történelemtanárok!

Pályázatot hirdetünk a VII. osztályos történelem tankönyv románról magyar nyelvre való fordítására. Jelentkezésüket várjuk legkésőbb aug. 20, reggel 8 óráig.

Nyári egyetem, Nagyszeben

2019. július 22-27. között oktatóink előadásokkal vettek részt a Történettudományok Romániai Társaságának (Societatea Științelor Istorice din România) nyári egyetemén, Nagyszebenben.

Programjaink a 10. Kolozsvári Magyar Napokon

Szeretettel várunk minden érdeklődőt a Magyar Történeti Intézet szervezésében sorra kerülő programjainkra és a történész alumnusok találkozójára.

Tartsanak velünk változatos tematikájú városi sétáinkon is csütörtöktől vasárnapig.

Végleges felvételi eredmények - 2019. július. 31.

Kedves Felvételizők!

A helyek visszaigazolása utáni végleges eredményeket itt közöljük. Gratulálunk minden friss hallgatónknak!

Ideiglenes felvételi eredmények - július 2019.

Kedves Felvételizők!
A felvételi ideiglenes eredményeit itt közöljük.

Fontos! A 2019. júl. 23-án kifüggesztett eredmények nem véglegesek. Mivel a bejutottnak nyilvántartott jelentkezők egy része nem foglalja el/igazolja vissza a helyét, az eredeti besorolás változhat:

  • Azok a jelentkezők, akik a júl. 23-ai eredményhirdetés alapján csak fizetéses helyre jutnak be, feljebb léphetnek a besorolásban, betölthetnek nem fizetéses helyet is (azzal a feltétellel, hogy benyújtják az érettségi oklevelük eredetijét). A versenyben maradásuk feltétele a visszaigazoláshoz szükséges okmányok benyújtása és a tandíj első részletének a kifizetése. Amennyiben a helyek júliusi vagy szeptemberi újraosztása során tandíjmentes helyre jutnak be, a visszaigazoláskor befizetett tandíj első részletét egy kérvény benyújtása után visszakapják.

Magiszteri hallgatóink ballagása

A Babeș–Bolyai Tudományegyetem magiszteris hallgatóinak ballagására 2019. június 6-án, 17 órától kerül sor az egyetem Farkas utcai Auditorium Maximum termében (Színház/Emanuel de Martonne utca).

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Könyvbemutató - Erdélyi Évszázadok, III.

Szeretettel meghívunk minden érdeklődőt a Kolozsvári Magyar Történeti Intézet évkönyve III. számának könyvbemutatójára a Jókai (Napoca) utcai épület Ferdinánd termébe.

A kötet címe: Hagyomány és újítás a 21. század könyvtárában. Bemutatja dr. Luffy Katalin, a Kolozsvári Egyetemi Könyvtár könyvtárosa.
Időpont: május 29. 14:00

Meghívó dr. Erdősi Péter előadásaira

2019. május 23-24. között a Magyar Történeti Intézet vendége dr. Erdősi Péter, az ELTE Atelier Európai Társadalomtudományi és Historiográfiai Tanszékének adjunktusa, intézetünk társult oktatója.
Az előadások az Örökség és kulturális emlékezet c. mesterképzős tárgyhoz kapcsolódnak. Az előadásokon való részvétel az első éves A kulturális örökség kutatása és hasznosítása mesterképző szak hallgatói számára kötelező!

Gróf Székely László önéletírása - Budapesten mutatták be dr. Fehér Andrea új kötetét

Az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen, május 17-én mutatták be dr. Fehér Andrea kolléganőnk új kötetét, amely a Magyar Családtörténetek: Források című sorozat első köteteként egy 18. századi erdélyi főnemes, gróf. Székely László önéletírásának első teljes, jegyzetekkel ellátott forráskiadása.

Pages

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31