Dr. Kántor Zoltán CEEPUS vendégtanári előadásai

Dr. Kántor Zoltán vendégtanár (PPKE BTK, Budapest-Piliscsaba)

A nemzeti és etnikai kisebbségekkel kapcsolatos kormányzati és nemzetközi politikák

(Guvernanţa şi politicile internaţionale privind minorităţile etnice şi naţionale)

c. tantárgy tömbösített óratartási rendje

2019. január 9-11.

Kitüntetésben részesült dr. Lupescu Makó Mária

Az Erdélyi Múzeum-Egyesület Gr. Mikó Imre-emléklapot adományozott dr. Lupescu Makó Máriának az EME Bölcsészet-, Nyelv- és Történettudományi Szakosztályában kifejtett munkássága és a történelemtudomány területén végzett egyetemi oktatói tevékenysége és kutatómunkája elismeréséül.

Dr. Szarka László előadásai

Szeretettel várunk minden érdekődőt dr. Szarka László (MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont, Történettudományi Intézet - tudományos főmunkatárs; Selye János Egyetem, Tanárképző Kar - egyetemi oktató) december 12-13-án tartandó vendégelőadásaira.

Dr. N. Rózsa Erzsébet egyetemi tanár vendégelőadásai

Dr. N. Rózsa Erzsébet a Nemzeti Közszolgálati Egyetem egyetemi tanára, az MTA Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont Világgazdasági Intézetének tudományos főmunkatársa az idén is megtiszteli a Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok szakunkat a következő előadássorozattal: A Közel-Kelet a nemzetközi kapcsolatokban.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk! 

Kedd: 
13-14:30 Vătășianu terem (Echinox épület, II. emelet)
15-17 Vătășianu terem (Echinox épület, II. emelet)

Erasmus vendégoktató 2018. december 4-7. között

2018. december 4. és 7. között a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem Történelem és Filozófia Karának Magyar Történeti Intézetének vendége lesz dr. Guitman Barnabás, a budapesti Pázmány Péter Katolikus Egyetem Újkori Történeti Tanszékének oktatója.
Német paleográfia szemináriumára szeretettel várjuk mindazokat, akik szeretnének betekintést nyerni a XVI-XVII. századi német nyelvű szövegekbe.

Dr. Jungbert Béla nyugállományú nagykövet vendégtanári előadásai

Dr. Jungbert Béla nyugállományú nagykövet újra megtiszteli a nemzetközi kapcsolatok és európai tanulmányok szakunkat a következő előadássorozattal: Diplomáciai elmélet és gyakorlat.

Dr. Jungbert Béla korábban nagykövet volt Magyarország Jordániai Nagykövetségén (2011-2015) és Magyarország Ramallahi Képviseleti Irodáján (2005-2009), főosztályvezető Magyarország Külügyminisztériumának Afrikai és Közel-Keleti Főosztályán (2004-2005, 2009-2011), Magyarország Belügyminisztériuma Menekültügyi és Migrációs Hivatalának a főigazgatója (1994-1998).

Erdélyi céhes adattár - beszámoló és műhelyvita

Tisztelettel várunk minden érdeklődőt a kutatócsoport szombati (nov. 24-ei) programjára. Részletek a mellékelt plakátokon.

Könyvbemutató: Márki Sándor naplói. II.

A kolozsvári Magyar Történeti Intézet szeretettel vár minden érdeklődőt a Márki Sándor naplói II. 1893-1903 (szerk. Erdész Ádám. Gyula, 2018.) című kötet könyvbemutatójára! A kötetet bemutatja dr. Toth Szilárd egyetemi docens. A kötet szerkesztésének körülményeiről beszél Erdész Ádám, a Békés Megyei Levéltár igazgatója.

Dr. Tóth Árpád vendégelőadásai

Az Erasmus program keretében dr. Tóth Árpádot, a Miskolci Egyetem docensét fogadjuk vendégül Intézetünkben nov. 12-14. között. Minden érdeklődőt szeretettel várunk az előadásaira!

Vendégelőadás

A magyar forrásnyelv óra keretében dr. Nagy Emőke, a kolozsvári katolikus levéltár munkatársa lesz vendégünk, aki a Szentkultusz a későközépkorban: különös tekintettel a női szentekre nézve címmel tart előadást holnap, 2o18.november 7-én, 11 órai kezdettel az Intézet Pompiliu Teodor termében. Minden értékelődött szeretettel várunk!

Pages

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31