Magyar Könyvtárosok VIII. Világtalálkozója

Szerencsésnek érzem magam, hogy részt vehettem a Magyar Könyvtárosok VIII. Világtalálkozóján, amelyet 2018. november 6-án és 7-én tartottak Budapesten, az Országgyűlési Könyvtár megalakulásának 150. évfordulója alkalmából. A program mottója: Európai kultúra – nemzeti örökség.

A kétnapos konferencia első napja az Országházban zajlott, ahol több előadást hallgathattunk meg, amelyek során megismerhettük az anyaországi és a külhoni könyvtárosok munkáját, betekintést nyerttünk intézményeik munkájába, terveikbe, esetleg nehézségeikbe. A nap második felében az Országgyűlési könyvtárba látogattunk, ahol a könyvtár jelenéről és múltjáról kaptunk tájékoztatást, majd szabadon, mint izgatott gyerekek vettük birtokba a könyvtárat. A második nap helyszíne nem is lehetett más, mint az Országos Széchényi Könyvtár. A tartalmas előadások végeztével megtekintettük a Corvina kiállítást, amelyet szakavatott tárlatvezető mutatott be. Szeretném elmondani, hogy számomra ez volt a nap fénypontja; testközelből látni, olvasni azokról a gyönyörű, díszes kódexekről, Corvinákról, leírhatatlan érzés volt!

 Bátran kijelenthető, hogy a szervezők nem csak szakmai tapasztalatcserét valósítottak meg, hanem szorosabbá vonták a Kárpát-medence magyar könyvtárosai közötti kapcsolatot, barátságot. Köszönet mindenért!

Az esemény képes beszámolóját lásd itt.

 

   Szenkó Melinda
3. éves könyvtárszakos hallgató

 

h k sze cs p szo v
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31